duminică, 18 martie 2012

18, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineaţa
Predică, Ioan 20:19-21 "Pace vouă!", mesaj transmis prin Daniel Dumitrescu Descarcă MP3
...
Salutul "Pace". Traim intr-o lume in care pacea nu este. O multime de metode, dar pacea lipseste.
Paradoxul vremilor in care traim. De ce lipseste pacea?
De ce vedetele ajung sa-si puna capt vietii prin supradoze.
3 tipuri de pace.
Pace cu Dumnezeu. O scurta incursiune prin istoria biblica ne va ajuta sa vedem nevoie. Onul trebuie sa inteleaga ca atunci cand traiesti in pacat traiesti in vrajmasie cu Dumnezeu. Iacov 4:4 "prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu". Col 1 "straini si vrajmasi prin gandurile si faptele voastre rele".
Efeseni 2:12-17 vrajmasia a fost desfacuta prin Cruce. "El este pacea noastra". Domnul Isus Hristos a venit sa ne impace cu Dumnezeu. "Pedeapsa care noua ne da pacea, a cazut peste El", Isaia. Daca simti ca constiinta te apasa, dar vrei sa fii altfel, atunci vino cu pocainta inaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu este Cel care a intins mana. 2Cor5 "Impacati-va cu Dumnezeu". Nu pierde ocazia sa te impaci cu Dumnezeu. "Daca ai fi cunoscut si tu lucrurile care pot sa-ti dea pacea".
Nu pleca fara sa te impaci cu Dumnezeu "la cine tu cauti pacea? Numai Isus este Acela care te poate ajuta".
Pace in tine, pace launtrica. O sora mi-a marturisit cata pace a simtit cand s-a intors la Dumnezeu. In aceste zile, in lumea aceasta plina de griji si de nevoi, se poate sa traiesti cu pace? Pacea Lui poate sa stapaneasca inima ta, Fil 4 "si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Isus Hristos".
Stai de vorba cu Dumnezeu si spune-i nevoia ta, esecul, durerea si falimentul tau. Poate esti tulburat, dupa adunare te vor coplesii datoriile. Si ucenicii priveau cu teama in viitor. Dar Ioan 14:1,25 "nici sa nu se tulbure, nici sa nu se inspaimante".
Marcu 4, furtuna pe mare, ucenicii speriati, dar Domnul vorbeste si v39, "Taci, fara gura! Si vantul a stat... o liniste mare". Ioan 16:33 "ca sa aveti pace in Mine".
Pace cu ceilalti oameni. Atata dusmanie, invidie. Rom12:17,18 "traiti in pace cu toti oamenii".
1Cor7:15 "Dumnezeu ne-a chemat sa traim in pace". Luca 10 "si daca va fi acolo un fiu al pacii, pacea va ramane peste casa aceea". Matei5, "du-te de te impaca cu fratele tau, v25 "cauta de te impaca degraba cu parasul tau". 2Petru3, "siliti-va sa fiti gasiti inaintea Lui, fara prihana, fara vina si in pace".
Daca nu ai pace, spune Domnului lucrurile care ti-au furat pacea.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu