duminică, 18 martie 2012

18, Duminică - ev, 2

Zidire, dimineaţa
Predică, Marcu 10:13-27, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...
"Toate lucrurile sunt cu putinta la Dumnezeu".
Pacea cu Dumnezeu e fost platita greu. Dupa patima Lui si invierea Lui, Domnul le da ucenicilor pacea. Ucenicii au mers cu Domnul Isus, dar n-au avut tot timpul pace. Dar Domnul ii trimite pe ei sa fie mesageri ai pacii. Pentru ca impacarea este obligatirie. "Va rugam fierbinte in Numele Domnului Isus, impacati-va cu Dumnezeu".
Intr-o lume in care conflictul este hrana de fiecare zi. Presa de scandal, aceasta se vibde, pt ca oamenii simt placerea in lupta, in conflict, unde nu este pace. Si asta de cand omul s-a indepartat de Dumnezeu.
... Vin la El oameni cu niste copilasi. Aceia au inteles ca intalnirea cu Domnul Isus inseamna un moment de binecuvantare, si pentru ei si pentru copiii lor. Dar ucenicii s-au postat in gardieni ai Domnului Isus, ca El nu are timp decat pentru adulti, si Domnul se manie pe ucenici ca i-a oprit, si apoi binecuvinteaza pe copii.
Va fi un moment de intalnire cu Casa lui Dumnezeu pentru un copil, un bebelus, Erica.
Botezul crestin in apa este o porunca a Domnului Isus Hristos. Este un pas de responsabilitate si credinta a parintilor.
In vechiul legamant, parintele credincios trebuia sa aplice circumcizia. Apoi sa-i invete pe copii Legea lui Dumnezeu. Ca parinti suntem responsabili pentru noi si pentru copiii nostrii sa le facem cunoscuta voia lui Dumnezeu.
"Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti".
Dumnezeu cerului si al pamantului vrea sa aiba copii in casa Lui.
Orice parinte sa-si aduca copiii in Casa lui Dumnezeu.
Un tanar bogat, pentru care trebuie sa se fi respectat toate randuielile evreiesti, dar pentru care nu era suficient ca implinise ce i se daduse de implinit. Desi facea parte dintre Evrei, si marturisea implinirea Legii, era dornic de un loc in Imparatia lui Dumnezeu. Gandul vesniciei ne tulbura, ne face sa alergam. Avea certitudinea unei vieti binecuvantate, dar vroia certitudinea vesniciei. Tanarul confirma Legea.
I-a zis ca-i lipseste un singur lucru. Dar omul face o alegere, care ii adanceste nelinistea, si a plecat intristat de tot. Si Domnul da o lectie, le spune celor ce au ramas: viata veanica nu poate fi garantata de nimic material.
Parintii o aduc pe fata lor. Si fiica lor sa ajunga la vremea cand sa ia o hotarare.
Botezul crestin in apa este trecerea de pe terenul paganismului pe terenul crestinatatii. Este o identificare cu Domnul Isus. Este un lucru exterior. Dar fetita ca creste si va fi un om care sa faca o alegere in inima ei, si sa primeasca in dar si fara plata. Pana atunci, ramane la responsabilitatea lui Cristian si Nicoleta sa o invete despre Domnul Isus.
Domnul Isus il trimite pe apostolul Petru in casa unui sutas roman, si Corneliu si toata casa lui primeste botezul crestin, pentru ca era responsabilitatea barbatului.
Vanzatoarea de purpura, Lidia este botezata impreuna cu toata casa ei.
Nicoleta si cu Cristi vor dori sa implineasca acest act inaintea adunarii. Dar se poate face chiar si numai in casa, sau intr-o adunare mica.
Pana la vremea cand Erica, va decide pentru ea.
Sa plecam de aici, noi ceilalti, cu hotararea de a avea viata vesnica. Sa nu fim crestin botezati fara viata vesnica.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu