sâmbătă, 1 iunie 2013

1, Sâmbătă - conf, 3

Conferință, dimineața
Predică, Răpirea, Motivația pentru o viață sfântă, curată, 1 Ioan 3:1-3, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
Partea aplicativă a așteptării răpirii.
Sunt anumite semnale, atenționări pentru cel credincios. Răpirea trebuie să fie o motivație suficientă. Pentru că apoi vine Judecata, fiecare ca fi judecat "după fapta lui"
2 Corinteni 5:10 "Căci toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup."
Standardul sfințeniei din viața ta trebuie să fie Domnul Isus Hristos, fără nici un rabat.
100% lucrarea harului lui Dumnezeu, 100% responsabilitatea omului. Trebuie angajament, supunere.
Filipeni 2:15 "ca să fiți fără prihană și curați, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos și stricat, în care străluciți ca niște lumini în lume,"
Iacov 1:27 "Religia curată și neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor și să ne păzim neîntinați de lume."
Aspecte concrete. Pentru început imaginea focului, o mulțime de întrebuințări bune, dar focul utilizat incorect este distructiv.
Matei 6:22-23 "Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină;
dar dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric. Așa că, dacă lumina care este în tine este întuneric, cât de mare trebuie să fie întunericul acesta!"
Cum folosești ochii, aspectul televiziunii? Mai poți fi la fel de curat și de sfânt după ce urmărești scene nepotrivite? Telenovele. Emisiuni care promovează depravarea. Ochii noștri sunt ca un aspirator. Vor rămâne în minte la culcare scenele porcoase.
Sunt alți tineri care își murdăresc ochii privind clipuri audio. Scene în care sunt imitate actele sexuale.
Starurile promovate sunt cele care au cele mai multe mizerii în viața lor.
Niciodată nu vei găsi modele demne de urmat în lume. Ci caut-o în Scriptură, Domnul Isus Hristos este modelul nostru.
Internetul, găsești lucruri extraordinare. Dar poate fi sursa de multă murdărie: flirtul pe rețelele de socializare. Dependență de Facebook. Sunt lucruri care pot întina.
Capcana de după fiecare click de mouse. De la o curiozitate, o curiozitate drăcească. Diavolul ne afișează imaginea goliciunii trupului uman. Înafară de cadrul conjugal, goliciunea umană ne îndeamnă la păcat.
N-are nimic de a face sfințenia lui Dumnezeu cu murdăria păcatului.
Relațiile,  capacitatea de a comunica. Relația tânăr și tânără când nu este cu gândul căsătoriei. Vă ardeți iubiți tineri și tinere.
Moda. Unde este decența și bunul simț. Nu ești singur pe lumea aceasta! Toate transmit un mesaj: cât de mult vrei să fi ca Domnul Isus Hristos.
Geneza 24, "Dina a vrut să vadă pe fetele țării." Dina a avut de trss din această experiență.
Muzica. Prin muzică poți deschide calea spre Dumnezeu; sau poate deschide calea spre diavol.
Apocalipsa 21:27 "Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăiește în spurcăciune și în minciună; ci numai cei scriși în Cartea Vieții Mielului.". Dacă încă trăiești în mizerie, în spurcăciune poate e semnul că nu ești al lui Dumnezeu.
Proverbe 30:12 Este un neam de oameni care se crede curat și totuși nu este spălat de întinăciunea lui.
Procesul curăției poate fi dureros. Va fi o vreme când mă voi bucura de curăție.
Păcatul auto-satisfacerii. Cum ai vrea să te găsească Domnul Isus Hristos? Ferește-te de anumite emisiuni, nu mai sta până târziu. Lipește pe un PostIt: "Vine Răpirea!".
Ps 119:9
Iov. Firea pământească nu îmbătrânește. S-a hotărât să nu se spurce. La fel și Daniel.
1 Timotei 5:22 "Pe tine însuți păzește-te curat".
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu